فهرست
استاد محمد احمد شبیب

استاد محمد احمد شبیب

  • 4 دقیقه مدت
  • 864 دریافت شده
قسمت: 6
نام سریالی: آشنایی با قاریان
در این برنامه با زندگینامه استاد محمد احمد شبیب آشنا میشوید .
استاد محمد احمد شبیب که از جمله قاریان صاحب سبک قرائت قرآن میباشند در سال 1311 ه.ش در خانواده ای مذهبی در روستای دنریط از توابع دقهلیه کشور مصر دیده به جهان گشود.


زمان تولد ایشان با شروع پخش تلاوتهای استاد محمد محمود رفعت از رادیو مصادف شد،این موضوع سبب علاقه و اشتیاق پدرش برای تربیت قرآنی فرزندش شد.
مدتی نگذشته بود که خانواده دریافت که فرزندشان به بیماری صعب العلاجی دچار شده است که حتی پزشکان و اطباء آن برهه از بقای حیاتش قطع امید کرده بودند.


پدرش در همان اوضاع برای زنده ماندن فرزندش نذر کرد که چنانچه وی از آن بیماری جان سالم به دربرد او را وقت قرآن الکریم کند.


فرزند با عنایت خداوند روز به روز از احوال مساعدتری برخوردار میشد تا اینکه به إذن خداوند شفا یافت،پدرش او را طبق عهدی که بسته بود به مکتب آموزشی الشیخ توفیق إبراهیم(که ایشان از قاریان و حافظان دوران شیخ عبدالفتاح شعشاعی و محمد محمود رفعت و استاد مصطفی اسماعیل بود)راهی نمود تا به حفظ قرآن بپردازد و در همان سنین کودکی حافظ کل قرآن شد.


با رهنمودهای استادش در کودکی به تقلید از تلاوتهای محمد رفعت پرداخت طوری که با خواندن نوارهای تقلیدی رفعت باتشویق انبوه مردم و خانواده اش روبرو شد که باعث شد روز به روز به علاقه اش در زمینه قرائت قرآن افزون میگردید پس از چندی نیز از تلاوتهای اساتیدی چون:عبدالفتاح شعشاعی،مصطفی اسماعیل و محمود علی البنا بهره برد.
در 23 سالگی به آموزشگاه قراءاة الزقازیق پیوست و در همان سنین بود که طی مراسم محفلی که با حضور عبدالفتاح شعشاعی در منطقه المنصوره برگزار شده بود،تلاوت خوبی را انجام داد که با تشویق شیخ شعشاعی همراه شد.


در سال1342 ه.ش توانست به جمع قاریانی که در رادیو قرآن تلاوت میکردند بپیوندد.
همچنین در سن میانسالی از ایشان دعوت به تلاوت در مسجد الأقصی توسط یاسر عرفات شد که او اولین کسی بود که موفق به تلاوت در آن مکان گردید.


سفر به ایران:
طی سفری که به کشورمان داشتند از ایشان در خصوص تلاوتهای استاد شحات محمد انور و سعید عبدالصمد الزناتی سوال شد و ایشان در پاسخ گفتند:در منطقه ما بیشتر قراء چنین تلاوت میکنند و این سبک مختص فرد خاصی نیست.
خوب است بدانیم که شحات محمد انور از جمله کسانی بود که برهه ای را به تقلید از استاد محمد احمد شبیب پرداخت.
سرانجام استاد محمد احمد شبیب در سن 78 سالگی دار فانی را وداع گفت.


قطعات صوتی

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن