فهرست
قسمت 4 - رواج حفظ بین دانشمندان

قسمت 4 - رواج حفظ بین دانشمندان

  • 13 دقیقه مدت
  • 503 دریافت شده
در این برنامه آقای شهریار پرهیزگار به موضوع رواج حفظ قرآن در بین علماء و دانشمندان مسلمان می پردازند.

1– کارلایل– مورخ و دانشمند معروف انگلیسى درباره قرآن مى‏ گوید:

«اگر یک بار به این کتاب مقدس نظر افکنیم، حقائق برجسته و خصائص اسرار وجود، طورى در مضامین جوهره آن پرورش یافته که عظمت و حقیقت قرآن به خوبى از آنها نمایان مى‏ گردد و این خود مزیت بزرگى است که فقط به قرآن اختصاص یافته و در هیچ کتاب علمى و سیاسى و اقتصادى دیگر دیده نمى‏ شود، بلى خواندن برخى از کتابها تأثیرات عمیقى در ذهن انسان مى‏ گذارد ولى هرگز با تأثیر قرآن قابل مقایسه نیست، از این جهت بایستى گفت: مزایاى اولیه قرآن و ارکان اساسى آن مربوط به حقیقت و احساسات پاک و عناوین برجسته مسائل و مضامین مهم آن است که هیچگونه شک و تردید در آن راه نیافته و پایان تمام فضائل را که موجد تکامل و سعادت بشرى است در برداشته و آنها را به خوبى نشان مى‏ دهد».

2– «جان دیون پورت» مؤلف کتاب «عذر تقصیر به پیشگاه محمّد و قرآن» مى‏ نویسد:

«قرآن به اندازه‏اى از نقائص مبرا و منزه است که نیازمند کوچکترین تصحیح و اصلاحى نیست و ممکن است از اول تا به آخر آن خوانده شود بدون آنکه انسان کمترین ملالتى از آن احساس کند» . و باز او مى‏ نویسد: «و همه این معنى را قبول دارند که قرآن بابلیغترین و فصیحترین لسان و به لهجه قبیله قریش که نجیبترین و مؤدبترین عربها هستند نازل شده … و مملو از درخشنده‏ ترین اشکال و محکمترین تشبیهات است …».

3– «گوته» شاعر و دانشمند آلمانى مى‏گوید:

«قرآن اثرى است که (احیاناً) به واسطه سنگینى عبارت آن خواننده در ابتدا رمیده مى‏ شود و سپس مفتون جاذبه آن مى‏ گردد و بالاخره بى‏اختیار مجذوب زیبائیهاى متعدد آن مى‏ شود».

و در جاى دیگر مى‏ نویسد:

«سالیان درازى کشیشان از خدا بى‏خبر، ما را از پى‏بردن به حقائق قرآن مقدس و عظمت آوردنده آن محمّد صلى الله علیه و آله دور نگاه داشته بودند، اما هر قدر که ما قدم در جاده علم و دانش گذارده ‏ایم پرده‏ هاى جهل و تعصب نابجا از بین مى‏ رود و به زودى این کتاب توصیف ناپذیر (قرآن) عالم را به خود جلب نموده و تأثیر عمیقى در علم و دانش جهان کرده، سرانجام محور افکار مردم جهان مى‏ گردد»!

هم او مى‏ گوید: «ما در ابتدا از قرآن رو گردان بودیم، اما طولى نکشید که این کتاب توجه ما را به خود جلب کرد، و ما را دچار حیرت ساخت تا آنجا که در برابر اصول و قوانین علمى و بزرگ آن سرتسلیم فرود آوریم»!

4– «ویل دورانت» مورخ معروف مى‏گوید:

«قرآن در مسلمانان آنچنان عزت نفس و عدالت و تقوائى به وجود آورده که در هیچیک از مناطق جهان شبیه و نظیر نداشته است»

5– «ژول لابوم» اندیشمند و نویسنده فرانسوى در کتاب «تفصیل الایات» مى‏ گوید:

«دانش و علم براى جهانیان از سوى مسلمانان بدست آمد و مسلمین علوم را از «قرآنى» که دریاى دانش است گرفتند و نهرها از آن براى بشریت در جهان جارى ساختند ….».

6– «دینورت» مستشرق دیگرى مى‏ نویسد:

«واجب است اعتراف کنیم که علوم طبیعى و فلکى و فلسفه و ریاضیات که در اروپا رواج گرفت عموماً از برکت تعلیمات قرآنى است و ما مدیون مسلمانانیم بلکه اروپا از این جهت شهرى از اسلام است!»

7– بانو دکتر «لورا واکسیا واگلیرى» استاد دانشگاه «ناپل» در کتاب «پیشرفت سریع اسلام» مى‏ نویسد: «کتاب آسمانى اسلام نمونه‏ اى از اعجاز است … «قرآن» کتابى است که نمى‏ توان از آن تقلید کرد، نمونه سبک و اسلوب قرآن در ادبیات سابقه ندارد، تأثیرى که این سبک در روح انسان ایجاد مى‏ کند ناشى از امتیازات و برتریهاى آن است … چطور ممکن است «این کتاب اعجاز آمیز» ساخته «محمد صلى الله علیه و آله» باشد در صورتیکه او یک نفر عرب درس نخوانده‏ اى بود …

قطعات صوتی

  • عنوان
    زمان
  • 13:08

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن