فهرست
قله های تلاوت

قله های تلاوت

  • 10 دقیقه مدت
  • 273 دریافت شده
قسمت: 21
نام سریالی: قله های تلاوت
معرفی برجسته ترین تلاوت های قاریان جهان، این برنامه به معرفی فرازهایی از تلاوت های زیبا و برجسته استاد محمد صدیق منشاوی می پردازد.
استاد محمد صدیق منشاوی یکی از اساتید و اسطوره های بزرگ جهان قرائت قرآن کریم است که معروف و مشهور به صوت الباکی، صوت الملائکی و صوت الخاشع بوده و شخصیت بزرگ و برجسته ای دارد. یکی از قله های تلاوت ایشان مربوط به آیات 58 تا آخر سوره مبارکه واقعه و پنج آیه اول سوره مبارکه حدید است که در سال 1964میلادی در مسجد الاقصی به مدت 25 دقیقه اجرا نمود.

ایشان در یکی از مصاحبه های اخیر خود می گوید: افتخار داشتم در سه مسجد بزرگ و مهم دنیا (مسجدالحرام، مسجدالنبی و مسجدالاقصی) قرآن تلاوت نمایم. مساجدی که فضای معنوی و روحانی خاصی در آنها حاکم بوده و انسان را از مادیات و امور دنیوی جدا می کند.

یکی دیگر از شاهکارهای تلاوتی که استاد منشاوی خلق نموده است، مربوط به سفر ایشان به کشور کویت در حاشیه خلیج فارس است. ایشان در شب 23 ماه مبارک رمضان همزمان با شب پرفضیلت قدر تلاوتی زیبا و خاطره انگیز شامل آیات 68 تا آخر سوره مبارکه زخرف و 8 آیه اول سوره مبارکه دخان را به مدت 30 دقیقه به زیبایی اجرا نمود.

استاد منشاوی در سال های 67 و 68 میلادی مهمان کشور لیبی بود و طی این دوسال میراث ارزشمندی را از خود در این کشور به یادگار گذاشت. اخیرا یکی از مجموعه داران تلاوت نسخ خام، اصلی و بدون اکوی استاد منشاوی را در فضای مجازی منتشر کرده است که مربوط به همان اجراهایشان در کشور لیبی است. یکی از این تلاوت های ماندگار مربوط به آیات 18 تا آخر سوره مبارکه حشر و سور مبارکه طارق، فجر، بلد و علق به مدت 48 دقیقه است که فرازی زیبا از آن را در این بخش می شنویم.

یکی دیگر از قله های تلاوت استاد منشاوی مربوط به اجرای ایشان در زادگاهش در کشور مصر است که آیات 7 تا 24 و در ادامه آیات 28 و 29 سوره مبارکه حدید را در اسیوط مصر به مدت 60 دقیقه به زیبایی اجرا نمودند.
وزیر قصر جمال عبدالناصر رئیس جمهور وقت مصر از استاد منشاوی دعوت می کند تا به قصر رفته و برای رئیس جمهور قرآن تلاوت کند و به او می گوید که این افتخار نصیب هرکسی نمی شود. استاد منشاوی در پاسخ می گوید چرا این افتخار نصیب رئیس جمهور نشود تا در محل قرآنی در میان مردم حاضر شده و قرآن گوش دهد که این امر نشان از مناعت طبع، اخلاص، کرامت و عزت نفس این قاری بزرگ دارد که همه ما باید از ایشان بیاموزیم. در این بخش فرازی زیبا از سوره مبارکه انفطار را می‌شنویم که ایشان در سال 1966 میلادی در مسجدالکبیر کویت این سوره مبارکه را به همراه سور مبارکه فجرو بلد به مدت 33 دقیقه اجرا نمودند.

قطعات صوتی

  • عنوان
    زمان
  • 10:17

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن