فهرست
قله های تلاوت

قله های تلاوت

  • 10 دقیقه مدت
  • 110 دریافت شده
قسمت: 94
نام سریالی: قله های تلاوت
معرفی برجسته ترین تلاوت های قاریان جهان، این برنامه به معرفی فرازهایی از تلاوت های زیبا و برجسته استاد محمد صدیق منشاوی می پردازد.
استاد محمد صدیق منشاوی از جمله نمادهای اخلاق قرآنی در مصر و جهان و جزو قاریان بزرگ و برجسته جهان قرائت قرآن کریم است که همچون ستاره ای درخشان در میان اسطوره های عالم قرائت قرآن می درخشد. ایشان در خانواده ای پرورش یافت که به بیت القرآن معروف هستند. اولین قله تلاوت استاد منشاوی مربوط به آیات 17 تا 54 سوره مبارکه روم به مدت 54 دقیقه است که در سال 1967 میلادی در طرابلس لیبی به زیبایی اجرا نمود. گویی استاد منشاوی به سوره مبارکه روم علاقه زیادی داشته است و به هر کشوری سفر کرده، در آنجا این سوره مبارکه را تلاوت نموده است. تلاوت فوق یکی از زیباترین تلاوت های ایشان است که دو فراز فوق العاده از آن را در این بخش می شنویم.
استاد منشاوی در سال 1966 میلادی به کشور کویت سفر کرد و سبب خوشحالی دوستداران قرآن در این کشور شد. استاد منشاوی در آن سفر که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، هرشب در یکی از مساجد کویت حاضر شده و به مدت 30 دقیقه قرآن تلاوت می نمود. یکی از زیباترین تلاوت های ایشان در این سفر مربوط به آیات 58 تا آخر سوره مبارکه واقعه و 6 آیه اول سوره مبارکه حدید بود که به مدت 28 دقیقه بسیار زیبا تلاوت نمود.
استاد منشاوی هیچگاه کلاس موسیقی نرفت و نزد هیچ موسیقیدانی نغمات را نیاموخت. اما کاملا به نغمات، الحان، گوشه ها و ریزنغمات تسلط داشت و تمام هدف او این بود که در روش تلاوت خود، معنا و مفهوم آیات را به شنوندگان القا کند. ایشان معتقد بودند آیات، خود موسیقی دارند و نباید الحان را بر آیات غلبه داد. ایشان در پاسخ محمد عبدالوهاب موسیقیدان بزرگ مصری و جهان عرب گفت: من الحان را از خود آیات الهام می گیرم و هرگز موسیقی را بر قرآن تحمیل نمی کنم. یکی دیگر از مکان هایی که تلاوت قرآن درآنجا برای استاد منشاوی افتخاری بزرگ بود، مسجد الاقصی در فلسطین اشغالی بود. ایشان در سال 1957 میلادی سوره مبارکه قصص آیات 68 تا آخر را به مدت 35 دقیقه در مسجدالاقصی به زیبایی اجرا نمود.
وقتی از استاد منشاوی برای شرکت درآزمون رادیو دعوت می کنند، ایشان نپذیرفته و می گویند مایل به حضور در رادیو نبوده و به شهرت آن نیازی ندارم. مسئولان رادیو برای ضبط و نشر صدای ایشان به یکی از محافلی که استاد اجرا داشته رفته و صدای ایشان را ضبط و از رادیو پخش می کنند. بدین ترتیب آوازه ایشان در مصر می پیچد. مجددا از ایشان دعوت می کنند تا بدون آزمون برای تلاوت قرآن به رادیو بروند، اما ایشان نمی پذیرند. در نهایت برخی از دوستان ایشان به استاد می گویند که اگر صدای شما از رادیو پخش شود، افراد بیشتری شنیده و تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. بدین ترتیب استاد منشاوی در نهایت می پذیرند که برای تلاوت قرآن به رادیو مصر بروند. قله تلاوت بعدی ایشان مربوط به آیات 69 تا 89 سوره مبارکه شعرا به مدت21 دقیقه است. این تلاوت از جمله قرائت های سحرگاهان است که ایشان در مسجد فولی شهر منیای مصر به زیبایی اجرا می نمایند. دو فراز زیبا از آن را در این بخش می شنویم.

قطعات صوتی

  • عنوان
    زمان
  • 10:23

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن