فهرست
قسمت 22 - دعایی که پیامبر به علی آموخت

قسمت 22 - دعایی که پیامبر به علی آموخت

  • 15 دقیقه مدت
  • 189 دریافت شده
در این برنامه حجه الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم به توضیحاتی در مورد دعایی که پیامبر به علی آموخت می پردازد.
پیامبر خدا(ص) به ابوذر: ای ابوذر!صبحگاهان،در پی آموختن آیه ای از کتاب خدا بروی،برایت بهتر از آن است که صد رکعت نماز بخوانی.(شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 157)

* پیامبر خدا(ص):هر کس قرآن را برای رضای خدا و به قصد شناخت دین بیاموزد،به اندازه تمام ثوابی که به فرشتگان و پیامبران و رسولان داده می شود،به او ثواب داده می شود.و هر کس قرآن را برای ریا و شهرت بیاموزد تا به وسیله آن،با نادانان ، مجادله کند و بر دانشمندان ، فخر بفروشد و با آن،دنیا را بجوید ، خداوند در روز قیامت،استخوان های او را خرد می کند،و در آتش،عذاب کسی سخت تر از او نخواهد بود،و هیچ نوع از انواع عذاب نیست،مگر این که به سبب شدت خشم و ناخشنودی خدا بر او،با آن عذاب می شود.و هر کس قرآن را بیاموزد و در آموختن،فروتنی کند و به بندگان خدا،آموزش دهد و نیتش از این کار،ثواب الهی باشد،در بهشت،هیچ کس ثوابش بیشتر و منزلتش عالی تر از او نخواهد بود و هیچ منزلت و درجه رفیع و ارزشمندی در بهشت نیست ، مگر آن که او را از آن ، بیشترین نصیب و بالاترین منزلت است. (شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 123)

*پیامبر خدا(ص) به ابن مسعود:ای پسر مسعود!هر کس قرآن را برای دنیا و زیور آن(مادیات)بیاموزد،خداوند،بهشت را بر او حرام می گرداند. (شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 163 )

*امام صادق (ع):در روز قیامت،بنده ای را که قرآن آموخته است،می آورند و او می گوید:«بار پروردگارا!من قرآن را به خاطر تو آموختم»؛اما به او گفته می شود:«نه؛بلکه آموختی تا گفته شود:فلانی،چه صدای خوشی دارد!.او را به آتش ببرید». (شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 165 )

*پیامبر خدا(ص)-به علی(ع)-:ای علی!قرآن را بیاموز و آن را به مردم،آموزش ده،که[در این صورت]اگر بمیری،فرشتگان به زیارت قبر تو می آیند،چنان که مردم به زیارت خانه خدا می روند. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 165 )

*پیامبر خدا(ص):کسی که[نعمت حفظ ]قرآن به او داده شود و گمان کند که به هیچ یک از مردم،نعمتی برتر از آنچه به او عطا شده،داده شده است،بی گمان،آنچه را خدا کوچک شمرده،او بزرگ به شمار آورده است و آنچه را خدا بزرگ شمرده،او کوچک به شمار آورده است. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 173 )

*پیامبر خدا(ص):حافظان قرآن به پیامبری نزدیک اند،جز این که به آنان وحی نمی شود. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 175 )

*پیامبر خدا (ص) : برتری حافظان قرآن بر کسی که حافظ آن نیست ، چونان برتری آفریدگار بر آفریده است.
( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 177 )

*امام صادق (ع) : حافظ قرآنی که به آن عمل کند ، با فرشتگان پیغام آور ارجمند و نیک ( فرمان بردار ) است.
(شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 179 )

*پیامبر خدا(ص):گرامی ترین بندگان در نزد خداوند،پس از پیامبران،عالمان اند و سپس حافظان قرآن.آنان،از دنیا چنان می روند که پیامبران می روند و از قبرها با پیامبران،محشور می شوند و با پیامبران،از صراط می گذرند و پاداشی مانند پاداش پیامبران، به آنان داده می شود. پس خوشا به حال جوینده علم و حافظ قرآن،از احترام و شرافتی که نزد خدا دارند! ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 181 )

«حفظ قرآن»
*پیامبر خدا(ص):هر کس قرآن را حفظ کند،خداوند-تبارک و تعالی-عذاب پدر و مادرش را سبک می گرداند،اگر چه کافر باشند. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 191 )

*پیامبر خدا (ص) : هر کس قرآن بخواند و آن را حفظ کند ، و حلالش را حلال و حرامش را حرام بداند ، خداوند به سبب آن ، او را به بهشت می برد و شفاعتش را درباره ی ده نفر از اعضای خانواده اش( که همگی،مستحق آتش اند ) می پذیرد. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 191 )

«فراموش کردن قرآن»
;*امام صادق (ع): هر کس سوره ای از قرآن را فراموش کند،آن سوره در بهشت،به صورتی زیبا و درجه ای بلند،برایش نمودار می شود و چون آن را ببیند،می گوید:تو کیستی؟چه زیبایی!کاش،از آن من بودی!

پیامبر خدا(ص):حکایت حافظ قرآن،حکایت صاحب شتر زانو بسته است که اگر از آن مواظبت کند،نگاهش می دارد و اگر رهایش کند،می رود. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 203 )

*امام علی (ع):از مجالس لهو، دوری کنید؛زیرا لهو(غفلت)، قرآن را از یاد می برد و شیطان،در آن مجالس، حاضر می شود. ( شناخت نامه قرآن جلد 3 ص 205 )

قطعات صوتی

  • عنوان
    زمان
  • 15:55

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن