فهرست
مفاهیم آیه 92 سوره آل عمران

مفاهیم آیه 92 سوره آل عمران

  • 3 دقیقه مدت
  • 30 دریافت شده
قسمت:
كارشناسان مهمان حجت الاسلام حمید محمدی
نام سریالی:
مفاهیم آیه منتخب، کارشناس حجت الاسلام حمید محمدی - طرح 1455
مهربانی، بر و احسان


لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِیمٌ ﴿92﴾

شما هرگز به مقام نیکوکاران و خاصان خدا نخواهید رسید مگر از آنچه دوست می‌دارید و محبوب شماست در راه خدا انفاق کنید، و آنچه انفاق کنید خدا بر آن آگاه است. (92)

انفاق از محبوب ترین مال ها، رمز رسیدن به عالیترین درجات نیکوکاری و تقرب الهی است. اگر انسان تمام نشانه ها، حتی ایمان بالله و ایمان به یوم القیامه را داشته باشد ولی از مال محبوب خود انفاق نکند، به درجه نیکوکاری نمی رسد و خداوند کسانی را که این رفتار خوب را از خود بروز می دهند، در همین دنیا جبران می کند و به آنها برترین ها را می دهد.

آثار نیکوکاری و انفاق بسیار فراوان بوده که یکی از آنها تدام نعمت است. در بازاریابی و کسب و کار کسانی درآمد بیشتری دارند که نیازهای جامعه را بیشتر و بهتر درک و پشتیبانی کنند.

بررسی آیات قرآن به ما نشان می دهد که انسان های مؤمن که در قبال والدین، فقرا، مستمندان، ایتام و همسایگان دور و نزدیک و در راه ماندگان مسئولیت پذیرند، نیازمندان را در آنجه که خداوند به آنها بخشیده است و در اموال خود شریک می کنند و خداوند هم به آنها که توزیع کننده خوبی هستند، بیشتر می دهد.

حضرت علی (ع) در روایت زیبایی در غررالحکم می فرمایند: کسی که دست خود را برای بخشندگی به دیگران بگشاید، نعمت و داراییش از نابودی حفظ می شود.

یکی دیگر از آثار پربرکت نیکوکاری و انفاق، جلوگیری از مرگ بد است. امام صادق (ع) می فرمایند: کارهای نیک انسان را از مرگ های بد باز می دارد.

سؤال امروز:

با توجه به آیه 92 سوره آل عمران چه کسانی به درک فضیلت نیکوکاری نائل می شوند؟

1-آنانکه اموال مازاد بر نیاز خود را ببخشند.
2-کسانی که از آنچه مورد علاقه آنان است، انفاق می کنند.
3-افرادی که برای خود هیچ مالی را پس انداز نکرده و هرچه دارند انفاق می کنند.

لطفا پاسخ مورد نظر خود را به سامانه پیامکی 300004444 ارسال فرمایید.

قطعات صوتی

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن