فهرست
فرازهایی از زندگانی حضرت خدیجه «علیهاالسلام»

فرازهایی از زندگانی حضرت خدیجه «علیهاالسلام»

  • 6 قطعه
  • 159':14" مدت زمان
  • 2228 دریافت شده
نویسنده: موسسه البلاغ
راوی: سودابه آقاجانیان
قالب: روایی
دسته‌بندی:
خدیجه (علیهاالسلام) نخستین بانویی است که دعوت محمد (صلی الله علیه و آله) به دین اسلام را لبیک گفت. او تا آخرین لحظه در کنار رسول خدا ماند و از حمایت همسرش دست برنداشت.

همسر بزرگوار پیامبر اسلام، حضرت خدیجه علیهاالسلام، الگویی تاب‌ناک از همراهی، هم‌‌دلی و هم‌‌داستانی با پیامبر اعظم (ص) است. او از زنان بهشتی است که روایات فراوانی از پیامبر و معصومان درباره‌ی فضیلت‌های اخلاقی‌اش نقل شده‌است.
حضرت خدیجه (س) نخستین زنی بود که به پیامبری حضرت محمد (ص) ایمان آورد و اولین بانویی بود که همراه امام علی (علیه‌السلام) با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاک سایید.
تاریخ‌نویسان از یکی از همسران پیامبر اعظم نقل کرده‌اند که می‌گفت: «من همواره از علاقه‌ی پیامبر به خدیجه در شگفت بودم، چراکه حضرت بسیار از او یاد می‌کرد و اگر گوسفندی می‌کشت، به سراغ دوستان خدیجه می‌رفت و سهمی برای آنها می‌فرستاد. روزی رسول خدا در حالی که خانه را ترک می‌کرد، نام خدیجه را بر زبان آورد و از او تعریف کرد. کار به جایی رسید که صبر خویش را از دست دادم و با کمال جرئت گفتم: "وی پیرزنی بیش نبود و خدا بهتر از او را نصیب شما کرده‌است!" گفتار من چنان رسول خدا را متأثر ساخت که آثار خشم و غضب در چهره‌ی ایشان ظاهر شد. در این هنگام رو به من کرد و فرمود: "ابداً چنین نیست!... هرگز همسری بهتر از او نصیب من نشده‌است. خدیجه هنگامی به من ایمان آورد که همه‌ی مردم در کفر و شرک به سر می‌بردند. او ثروت خود را در سخت‌ترین لحظات در اختیار من گذاشت. خدا از او فرزندانی نصیبم کرد که به دیگر همسرانم نداد.»

در بخشی از کتاب آمده:
سخن از خدیجه (س)، دختر خویلد، سخن از سرور زنان جامعه‌ی مکی است که کسی به نسب، شرافت و مال و جمال و منزلت اجتماعی او نمی‌رسد. خدیجه‌ی قریشی، دختر خویلد قریشی است. از نظر نسب، او به یکی از 25 عشیره‌ی قریش می‌رسد و با پیامبر -صلی الله علیه و آله- در جدّ اعلا، یعنی قصی، هم‌ریشه می‌شود، به طوری که آن حضرت (علیهاالسلام) تنها با یک واسطه به قصی می‌رسد و این‌گونه با پیامبر (ص) قرابت و خویشی نزدیکی می‌یابد.

از ایرانصدا بشنوید

خدیجه (س) یکی از ثروتمندان مکه بود، ولی هرگز از یاری فقیران روی برنمی‌‌‌گرداند و خانه‌‌اش همواره کعبه‌ی آمال مردم بی‌نوا و پناه‌گاه نیازمندان بود. کرم، سخاوت، دوراندیشی، درایت، عفت و پاک‌دامنی، از وی بانویی پرهیزکار و مورد احترام ساخته بود. لقب «سیده نساء قریش» در آن زمان به وی داده شد. پیشنهاد می‌کنم با توجه به این توضیحات این کتاب را گوش کنید.

امتیاز

کیفیت هنری و اجرای صداپیشگان

4

محتوا و داستان

2

فصل ها

مشخصات کتاب گویا

ثبت نقد و بررسی نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام علیکم
  • کاربر مهمان
    متاسفانه دانلود خیلی مشکل است و معمولا دانلود نمی شود
  • کاربر مهمان
    دست گوینده و راوی درد نکند

تصاویر

از همین گوینده

پایگاه قرآن