فهرست
قله های تلاوت

قله های تلاوت

  • 10 دقیقه مدت
  • 121 دریافت شده
قسمت: 75
نام سریالی: قله های تلاوت
معرفی برجسته ترین تلاوت های قاریان جهان، این برنامه به معرفی فرازهایی از تلاوت های زیبا و برجسته استاد محمود خلیل الحصری می پردازد.
استاد محمود خلیل الحصری معروف به عالم القراء و شیخ القراء است که به واسطه یادگارها و میراث ارزشمندی که از خود به یادگار گذاشته، یکی از تأثیرگذارترین قاریان جهان اسلام در عصر حاضر است. استاد از جمله علمای با فضیلت علم قرائت است و در تلاوت های خود دقیقا به احادیث پیامبر که فرمودند: "الترتیل حفظ الوقف و اداء الحروف" عمل می کرد و اتقان در تجوید و التزام به رعایت احکام و مواضع وقف و ابتدا در تلاوت از جمله خصوصیات بارز ایشان است. یکی از قله های تلاوت او آیات یکم تا 35 سوره مبارکه احزاب به مدت 39 دقیقه است که در سال 1961 میلادی در استان سوهاج شهر جرجا در مسجدالفقرا اجرا نموده است.
اگر از ما بخواهند تلاوتی بی پیرایه و بی آلایش معرفی کنیم، بلاشک بهترین نماد، تلاوت های استاد حصری است. ایشان با وجود اینکه با نغمات و مقامات آشنایی کامل داشت، اما قرائت ساده را انتخاب کرد که در عین سادگی، تلاوت هایش زیبا و با طراوت خاصی همراه بود. استاد حصری بارها به کشور مصر سفر نموده و تلاوت های بسیاری از خود در این کشور به یادگار گذاشت که یکی از زیباترین آنها مربوط به سور مبارکه بلد، شمس، لیل، ضحی، شرح، تین، علق، قدر و بینه است که به مدت 28 دقیقه می باشد.
استاد حصری به تمام پایتخت های کشورهای اسلامی نیز سفر کرد. ایشان در سال 1967 میلادی به همراه استاد منشاوی و استاد محمود عبدالحکم به قصرالخلد طرابلس لیبی رفته و در محفلی زیبا، آیات 29 تا 56 سوره مبارکه قصص را به مدت 25 دقیقه به روایت ورش از نافع بسیار زیبا و جذاب اجرا نمودند.
اینکه یک قاری بتواند در میان قاریان طراز اول جهان اسلام همچون مصطفی اسماعیل، محمود علی البنا، بهتیمی، منشاوی و ... که در آن زمان تلاوت می کردند، قاری ثابت مسجد امام حسین (ع) قاهره مصر که مسجدی بسیر مهم است، شود، خیلی ارزشمند است. همه قراء برجسته، استاد حصری را به جهت علم قرائت کاملا قبول داشتند و در مقابل مقام او در جریان قرائت قرآن کاملا خاضع بودند و اگر به مشکل و سؤالی برمی خوردند از ایشان می پرسیدند.
مرحوم استاد محمدتقی مروت که از نزدیک با استاد حصری آشنا بود، در توصیف ویژگی های ایشان می گفت: ایشان مردی سخاوتمند بود که همواره به فقرا کمک نموده و محب اهل بیت بود. در سال 1350 شمسی که به ایران سفر کرد، به شهرهای تهران، مشهد و قم رفت و آیاتی را که مربوط به اهل بیت (ع) بود، تلاوت کرد تا ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت (ع) ثابت کند. آخرین قله تلاوت ایشان مربوط به سوره مبارکه احزاب آیات 45 تا 69 که در سال 1967 میلادی در قصرالخلد طرابلس لیبی به مدت 28 دقیقه تلاوت نمود.

قطعات صوتی

  • عنوان
    زمان
  • 10:32

مشخصات

سایر مشخصات

تصاویر

قسمت‌های دیگر

پایگاه قرآن